Reactie ivm aanbesteding persconcessie

Reactie ivm aanbesteding persconcessie

bpost betreurt ten zeerste het verloop van de aanbesteding rond de toekenning van de persconcessie voor de periode 2024-2028.

bpost heeft een finale offerte ingediend in de maand september. De onderneming heeft, als kandidaat voor het contract, na deze offerte geen enkele officiële reactie, noch vraag, noch informatie ontvangen van de Belgische overheid over de offerte. De belangrijkste factoren waarop bpost zijn aanbod heeft gebaseerd zijn:

  • Een realistische prijs, rekening houdend met het feit dat bpost beschikt over een nationaal netwerk van medewerkers, met een vast contract, die correct betaald worden en die professioneel perspectief hebben binnen de organisatie.
  • Een degelijke kwaliteit in het hele land, in de steden en in rurale zones. bpost heeft jarenlange ervaring in de bedeling van kranten en magazines en wordt erkend als een betrouwbare operator.

De herhaalde lekken naar de pers, die nu ook details bevatten over de offertes en prijzen van de verschillende kandidaten, waaronder bpost, zijn betreurenswaardig. bpost stelt zich de vraag welke impact de herhaalde lekken naar de pers zullen hebben op het verloop van de aanbesteding.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel