Risico op digitale plofkraak: bpost schakelt preventief 89 geldautomaten uit

Risico op digitale plofkraak: bpost schakelt preventief 89 geldautomaten uit

Onmiddellijke oplossingen voor 57 postkantoren waar binnen geldautomaten staan

Na recente pogingen om geldautomaten van andere bankoperatoren te hacken, besliste bpost om preventief 89 automaten aan buitengevels van postkantoren leeg te halen en buiten gebruik te stellen.

De maatregel is tijdelijk maar geldt voor onbepaalde duur tot de leverancier een oplossing heeft om de automaten op een veilige manier in gebruik te nemen.

In 57 van die 89 postkantoren zullen de klanten nog altijd geld kunnen opnemen aan de geldautomaten in het binnensas.

bpost beschikt in België over meer dan 520 geldautomaten en laat weten dat tot nu toe nog geen enkele van zijn automaten het doelwit was van hackers. De automaten worden preventief uitgeschakeld na een grondige risicoanalyse van dezelfde soort automaten als die waarop de hackers toesloegen.

Klanten kunnen de dichtstbijzijnde diensten van bpost opzoeken via de website bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel