“Together stronger”: bpost schenkt 25.000 euro aan het Fonds voor Solidaire Zorg

“Together stronger”: bpost schenkt 25.000 euro aan het Fonds voor Solidaire Zorg

In januari 2021, bracht bpost een beperkte oplage postzegels uit naar aanleiding van de COVID 19-crisis en onder het thema "Samen zijn we sterker”. De onderneming kondigde toen aan dat een deel van de opbrengst van de verkoop van die zegel bestemd was voor de Koning Boudewijnstichting, en meer bepaald voor het Fonds voor Solidaire Zorg. Nu de verkoop van de postzegel zo goed als afgerond is, wordt 25.000 euro overgemaakt aan dat fonds, dat projecten steunt die residentiële zorginstellingen ten goede komen.

De crisis heeft duidelijk aangetoond welke belangrijke maatschappelijke rol bpost speelt in de samenleving. Gedurende de lockdowns stuurden mensen opnieuw brieven en kaartjes met warme boodschappen naar hun naasten, of geïsoleerde personen. Door het bezorgen van brieven en pakjes kon bpost bijdragen aan het stimuleren van de samenhang tussen de Belgen in deze contactarme periode.

Ook met deze solidariteitszegels zorgt bpost voor verbinding. De thematische postzegel rond COVID zet de blijvende strijd “allemaal samen” tegen het virus in de verf. Bij de verkoop van elk vel van deze zegels, schenkt bpost 30 cent aan het Fonds voor Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting. De beperkte oplage van de zegel is zo goed als uitverkocht.

bpost respecteert zijn engagement en maakt een bedrag van 25.000 euro over aan het Fonds voor Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting. Dit Fonds werd opgericht in het voorjaar van 2020 met als doelstelling residentiële zorginstellingen – ziekenhuizen, woonzorgcentra, jeugdhulp, instellingen voor mensen met een beperking of een psychiatrische zorgnood… – te steunen tijdens de coronacrisis. Die instellingen hebben een cruciale rol in de bestrijding van het virus en van de – vooral ook mentale – gevolgen op lange termijn. Via projectoproepen verschafte het Fonds reeds 2,25 miljoen euro aan steun voor projecten die bijvoorbeeld de sociale contacten op een veilige manier herstellen, de kennis van infectiepreventie versterken of een antwoord bieden op de fysieke en mentale uitputting van het zorgpersoneel. Mede dankzij de steun van bpost zal het Fonds nog verder initiatieven kunnen ondersteunen in dezelfde lijn.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel