Sign For Me, de nieuwe gratis bpost-dienst waarmee geadresseerden makkelijker aangetekende zendingen kunnen ontvangen, ook als ze niet thuis zijn

Sign For Me, de nieuwe gratis bpost-dienst waarmee geadresseerden makkelijker aangetekende zendingen kunnen ontvangen, ook als ze niet thuis zijn

bpost lanceert in het hele land een gratis dienst waarmee klanten tijd kunnen winnen. Met Sign For Me kunnen ze thuis aangetekende zendingen meteen in de brievenbus ontvangen, ook als ze niet aanwezig zijn. Ze geven daarvoor heel eenvoudig een volmacht aan bpost in een postkantoor of postpunt. Gedaan met wachten, stress, naar een ophaalpunt gaan, wachtrijen en parkeerproblemen!

Klantvriendelijker proces

Voor een aangetekende zending moet de geadresseerde aftekenen wanneer men ze aanneemt. Als de geadresseerde niet thuis is, stopt de postbode een bericht in de brievenbus. Op dat bericht staat het postkantoor waar men de zending binnen de 15 dagen kan ophalen.

bpost werkt elke dag aan een betere klantenervaring, ook voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen. Je kan bpost en dus de postbode nu de toestemming geven om aangetekende zendingen, of toch de meeste, rechtstreeks in de brievenbus te laten leveren zonder dat de zendingen daarbij hun juridische waarde verliezen. Al wat je hiervoor hoeft te doen, is met je identiteitskaart in een postkantoor of postpunt in te tekenen op die dienst. Vervolgens krijg je dan een bevestigingsmail met de vraag om je inschrijving te valideren. ​ Deze dienst is enkel voor particulieren beschikbaar vanaf begin augustus 2021 in alle postkantoren en postpunten van het land. Binnenkort kan je er ook op inschrijven via de app My bpost waarmee je nu al je pakjes en aangetekende zendingen kan volgen.

Opgelet! Bepaalde aangetekende zendingen mogen niet in de brievenbus worden gestopt. De postbode zal voor de aangetekende zendingen met bericht van ontvangst (met inbegrip van de gerechtsbrieven) nog steeds aanbellen want daarvoor is de handtekening van de geadresseerde nog altijd nodig. ​ Sign For Me is bovendien ook niet geldig voor aangetekende zendingen met douanekosten, waarvoor dus een bedrag moet worden betaald, voor aangetekende kiesbrieven, aangetekende zendingen met aangegeven waarde en aangetekende zendingen die te groot zijn voor de brievenbus. ​ Ook wanneer de brievenbus niet conform is en niet voldoende veilig is mogen er geen aangetekende zendingen in worden bezorgd.

Handtekening verplicht zonder volmacht

Om de sociale afstand na te leven en het contact te beperken tijdens de coronacrisis wijzigde bpost in maart 2020 het proces voor de bezorging van onder meer aangetekende zendingen, pakjes en pensioenen. Voor zendingen waarvoor een handtekening vereist is bij de bezorging mocht de postbode aftekenen in de plaats van de klant op voorwaarde dat de klant erbij was. ​ Nu de gezondheidssituatie weer beter is en de regering besliste om stilaan weer naar het normale leven terug te keren, lopen die tijdelijke maatregelen ten einde. Vanaf 1 juli 2021 moeten geadresseerden opnieuw zelf hun handtekening plaatsen op het toestel van de postbode om hun op een beveiligde manier verstuurde zending te kunnen ontvangen. Behalve als ze intekenen op de nieuwe dienst Sign For Me.

Meer info hierover op https://www.bpost.be/nl/faqs/faq/sign-me

 

Laura Cerrada Crespo Porte-parole, bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel