Sligro-ISPC en bpost starten testproject met uitstootvrij gekoelde leveringen aan horeca in Gent

Sligro-ISPC en bpost starten testproject met uitstootvrij gekoelde leveringen aan horeca in Gent

Vanuit een gezamenlijke intentie tot het verduurzamen van bedrijfsprocessen, lanceren Sligro-ISPC en bpost een testproject voor uitstootvrije belevering van gekoelde voedingsproducten aan horecazaken in de Gentse binnenstad.

Vanuit een Sligro city hub aan de rand van de stad, vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag postbodes met cargofietsen om de voedingswaren rond te brengen bij een aantal horecazaken in de stad. Hiertoe werden speciale cargofietsen ontworpen, uitgerust met innovatieve en duurzame koeltechnologie. In het kader van dit eerste proefproject, worden 2 verschillende modellen getest. ​ ​

Voor bpost kadert dit project in de ontwikkeling van Ecozones voor duurzamere stadsdistributie in België (cfr Mechelen). De Ecozone is een afgebakend gebied in een stedelijke omgeving waarbinnen de belevering van brieven, kranten en pakjes uitstootvrij wordt uitgevoerd, dit zowel aan huis als in één van onze vele ophaal -en afleverpunten. Er wordt eveneens optimaal ingezet op cargofiets oplossingen. Hiermee past bpost aan de basis een duurzame gedragsverandering toe op zijn eigen operationele werking. Om ook het duurzame gedrag van de inwoners en lokale handelaars van de stad te stimuleren, voegt de onderneming extra lokale diensten toe. Zo worden pakjes maximaal lokaal gesorteerd, extra ophaal- en afleverpunten geïnstalleerd en goederenstromen geconsolideerd. Op langere termijn wil bpost in de Ecozones evolueren naar het consolideren van lokale diensten en transportstromen binnen stadskernen.

 

Voor alle bijkomende informatie:

bpost: Veerle Van Mierlo
​T. +32 472 920229
[email protected]

 

Sligro-ISPC : Ellen Dethaey
[email protected]

 

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel