speos gaat een strategisch partnerschap met b2boost aan

speos gaat een strategisch partnerschap met b2boost aan

speos, een dochteronderneming van bpostgroup en specialist in documentbeheer, heeft vandaag een overeenkomst getekend om een minderheidsbelang te nemen in b2boost, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de digitalisering van bedrijfsprocessen.

Door de krachten te bundelen met b2boost speelt speos in op de marktvraag naar uitwisseling van elektronische gegevens en procesautomatisering. ​ b2boost heeft een platform ontwikkeld dat een complete oplossing biedt voor de wettelijke dematerialisatie van facturen en de automatisering van Supply Chain-uitwisselingen (EDI en andere protocollen).

Stephan Raymakers, algemeen directeur van speos, zegt hierover: "Via dit partnerschap kunnen we onze B2B-klanten helpen om hun administratieve processen verder te digitaliseren en de wettelijk geplande migratie van papier naar EDI (uitwisseling van elektronische gegevens) begeleiden. Zo kunnen we echt de unieke partner zijn voor de volledige digitalisering van de bedrijfsprocessen."

Gilles Collet, CEO van b2boost, is verheugd over de nieuwe samenwerking met speos, van wie de klanten nu op een transparante en geïntegreerde manier zullen kunnen vertrouwen op de oplossingen van b2boost om hun gegevensstromen verder te automatiseren door er de scope van uitwisselingen tussen bedrijven in op te nemen. De klanten van b2boost kunnen op hun beurt terecht bij marktleider speos voor alle oplossingen voor het beheer van financiële en administratieve documenten.

Meer informatie:

speos is marktleider in België in de uitbesteding van bedrijfsdocumenten en verwerkt de ​ uitgaande documentenstromen, van de productie tot de distributie, op alle dragers, van papier tot elektronisch. Het bedrijf werd opgericht in 1985 en werd in 2001 opgenomen in bpostgroup. speos stelt 225 mensen tewerk.

Sinds 2008 is b2boost gespecialiseerd in de automatisering en digitalisering van uitwisselingen tussen bedrijven met als doel de efficiëntie en cashflow van zijn klanten te verbeteren. b2boost heeft een platform ontwikkeld met de hoogste standaarden op het gebied van robuustheid, wettelijke conformiteit in 60 landen, flexibiliteit en een hoog specialisatieniveau voor de dematerialisatie van B2B-processen.

 

Veerle Van Mierlo Spokesperson, bpostgroup

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel