Suske & Wiske krijgen eigen postzegel voor hun 75ste verjaardag

Suske & Wiske krijgen eigen postzegel voor hun 75ste verjaardag

Vrijdag 24 januari 2020 - bpost geeft naar aanleiding van de vijfenzeventigste verjaardag van Suske en Wiske, de eeuwige jonge striphelden van Willy Vandersteen, een officiële postzegel uit. Suske en Wiske kwamen deze ochtend persoonlijk hun eigen postzegel goedkeuren, in de postzegeldrukkerij van bpost in Mechelen onder het goedkeurende oog van Chris Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen.

Ook al blijven ze er eeuwig jong uitzien, toch vieren Suske en Wiske in 2020 al hun 75ste verjaardag. De bekende Belgische stripfiguren krijgen een postzegelreeks die hun evolutie illustreert, van het prille begin in 1945 tot nu. 

In deze uitgifte wordt gefocust op de evolutie van de twee hoofdpersonages, waarbij elke postzegel een belangrijke mijlpaal toont in hun bestaan.

Story image

Er werd gekozen voor 5 covers uit het rijke oeuvre van Willy Vandersteen:

  1. Op het Eiland Amoras
  2. De schat van Beersel 
  3. De klankentapper 
  4. De kaperkoters 
  5. De planeetvreter 

Gedurende het feestjaar 2020, is de agenda van Suske en Wiske zeer goed gevuld. Hun verdere avonturen komen aan bod in een heel aantal nieuwe strips. Daarnaast zijn ze aanwezig op verschillende evenementen en locaties, gaande van Blankenberge, over Gent en Antwerpen tot Dubai.

De postzegels zijn te koop via eShop, de webshop van bpost, en in de grotere postkantoren vanaf maandag 27 januari.


 

 

Filatelie
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel