Think before you post

Think before you post

bpost brengt postzegel uit voor meer bewustzijn rond online pesten

Elk jaar brengt bpost een postzegel uit die inspeelt op belangrijke tendensen in de samenleving. Uit een onderzoek van UGent van 2018 bleek dat bijna de helft van de jongeren te maken krijgen met pesten zowel online als offline. Daarom heeft bpost er dit jaar voor gekozen om de Belgische jongeren aan te zetten om te werken aan een positievere en aangenamere digitale wereld. Een digitale wereld waarin iedereen zich veilig voelt en kan voelen.

De COVID-19 crisis zorgt er voor dat jongeren meer dan ooit online zijn en dat gebeurt zeker niet altijd onder begeleiding van een volwassene. Te veel jongeren kennen de pijn van (cyber)pesten. Meer en permanente aandacht, maar ook acties om (cyber)pesten te voorkomen en te helpen terugdringen dringen zich op.

bpost wil daarin zijn maatschappelijke rol spelen en het probleem onder de aandacht brengen met de uitgave van de postzegel “Think before you post” – “Denk na voor je iets post”. De 21-jarige acteur, artiest, ondernemer en student Amir Motaffaf ondersteunt deze campagne op social media. Hij is voornamelijk bekend door zijn verschijning in de Ketnet-serie 4eVeR en korte gastrol in Familie.

De vormgeving van de postzegels werd geïnspireerd door een idee van het 6de leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Jan (Rollegem-Kappelle). Het blaadje heeft een speciale kapvorm in de vorm van een laptop.

Story image

De postzegels zijn te koop via eShop, de webshop van bpost, en in de grotere postkantoren.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel