Thuislevering van online bestelde boodschappen nu op bredere schaal

Vanaf vandaag  kunnen alle inwoners van Brussel en Waals-Brabant de boodschappen, die ze online bestellen, in één keer door bpost thuis laten bezorgen.  Klanten kunnen via het bpostplatform “www.combo.be” hun bestellingen plaatsen bij de winkels die deelnemen aan de dienst, en het leveringsmoment door bpost kiezen.  Deze dienst wordt gelanceerd  nadat de testen van het  ”bpost-op-afspraak-” project uitgewezen hebben dat bpost deze service naadloos kan verzekeren.

Vanaf eind oktober wordt de dienst uitgebreid naar Halle-Vilvoorde.

Sinds 2012 voert bpost testen uit met de dienst “bpost op afspraak”.  In drie testzones (Sint-Niklaas, Turnhout en het oostelijk deel van Waals-Brabant) kunnen klanten  een afspraak maken om de artikelen die ze hebben besteld bij de plaatselijke handelaars, grootwarenhuizen of onlineverkopers aan huis te laten bezorgen.

Deze testen hebben nu aangetoond dat bpost over de nodige knowhow, de mensen en de logistieke organisatie beschikt om de dienst op bredere schaal en commercieel aan te bieden.

Daarom lanceert bpost “www.combo.be”, een onlineplatform, waar de klanten een overzicht krijgen van de deelnemende winkels en bestellingen kunnen plaatsen op de webshop van deze winkels.  Ook verse en diepgevroren producten kunnen besteld en geleverd worden.

De klant kiest bij de bestelling de datum van levering door bpost, dat alle bestellingen van de klant groepeert.  Leveringen gebeuren op alle werkdagen tussen 18 u en 20 u (21 u in de landelijke zones).

De prijs bedraagt zoals in de testen € 9,95  per gecombineerde levering (maximum 15 boxen of 150 kg).  De klant betaalt de goederen en de levering elektronisch aan de bpostmedewerker of online op de site van de winkels.

Bestellingen kunnen tot middernacht geplaatst worden voor een levering de volgende dag ’s avonds.  Vanaf vandaag is de dienst ter beschikking voor alle inwoners van het Brussels Gewest en van Waals-Brabant.  Vanaf eind oktober is dit ook het geval voor de inwoners van Halle-Vilvoorde.  Dan zullen zowat  900.000 gezinnen een beroep kunnen doen op de thuisleveringen.  Een latere uitbreiding naar andere gebieden in het land is mogelijk in functie van het aanbod van winkels en de vraag van de klanten.

De winkels die nu al deelnemen aan “combo.be” zijn: Cora, Carrefour (in Waals-Brabant), Huis Vanassche, La Boucherie, La Wetternoise, Viskraam (Etal de la Mer), Reason2be, Foubert, Jack O’ Shea, efarmz, Aquavital, Halles aux vins.  Deze lijst zal stelselmatig uitgebreid worden.

De test in de regio Sint-Niklaas wordt in de komende weken stopgezet.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, verklaart: “combo.be” is een mooie stap voorwaarts voor bpost. Elke werkdag komt bpost langs elke brievenbus en voordeur in het land.  Met dit uitgebreide netwerk kunnen we nieuwe diensten aanbieden aan onze klanten. Daardoor wil bpost zijn toekomstige groei verzekeren”.

Voor meer informatie:

Piet Van Speybroeck

M. +32 477 68 47 12 | T. +32 2 276 21 85

piet.vanspeybroeck@bpost.be

Fred Lens

M. +32 495 47 11 52 | T. +32 2 276 22 05

fred.lens@bpost.be

Investeerders

Paul Vanwambeke – T. +32 2 276 2822

www.bpost.be/ir -    investor.relations@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel