Twee internationale onderscheidingen voor de inzet van bpost voor het milieu

Voor het tweede jaar op rij staat bpost voor zijn milieubeheer op de eerste plaats in het internationale klassement van de International Post Corporation (IPC). Bovendien heeft bpost de hoogste score (A) behaald in de Climate Performance Leadership Index voor zijn prestaties in het kader van het Carbon Disclosure Project (CDP).

bpost behield in 2014 zijn eerste plaats in het klassement dat de IPC elk jaar opstelt voor het milieubeheer van zijn leden. In de IPC zitten postbedrijven uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië-Stille Oceaan. Die operatoren zijn samen goed voor meer dan 80% van de postvolumes in de hele wereld.

bpost haalde onlangs ook de hoogste score (A) in de Climate Performance Leadership Index voor zijn prestaties in het kader van het Carbon Disclosure Project (CDP). Deze internationale index omvat 187 beursgenoteerde bedrijven die blijk geven van een uitstekende aanpak in de strijd tegen de klimaatveranderingen. Het CDP is een niet-gouvernementele internationale organisatie die de prestaties meet van meer dan 4 500 bedrijven en 200 steden in meer dan 80 landen in hun strijd tegen de klimaatopwarming en hen daarbij in staat stelt om alle informatie over hun milieuprestaties te meten, mee te delen, te beheren en te delen.

Deze twee internationale erkenningen bevestigen dat de initiatieven die bpost al meerdere jaren neemt om de impact van zijn activiteiten op het milieu te verminderen, wel degelijk vruchten afwerpen.

Tussen 2007 en 2013 daalde de CO2-uitstoot van de activiteiten met 31 %; tussen 2005 en 2013 daalde het energieverbruik met 17 % terwijl er ook 12 % minder afval was tussen 2009 en 2013.

bpost gaat prat op die mooie resultaten en zal zich dan ook verder blijven inspannen om rationeel om te springen met energie en om zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Tegen 2020 heeft bpost al nieuwe doelstellingen, zoals 45 % minder CO2-uitstoot ten opzichte van 2007 en 25 % minder energieverbruik ten opzichte van 2005.

Koen Van Gerven: “Deze internationale onderscheidingen tonen aan dat wij de brieven en pakjes van onze klanten in ecologisch verantwoorde omstandigheden versturen, waarbij wij de impact op het milieu zo laag mogelijk houden.”

Voor meer info hierover:

Pers:

Piet Van Speybroeck
0477 68 47 12 – 02 276 21 85

piet.vanspeybroeck@bpost.be

Investeerders:

Paul Van Wambeke

02 276 28 22

paul.vanwambeke@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel