Wijziging in het directiecomité bij bpost Kurt Pierloot beslist nieuwe wending aan carrière te geven buiten bpost en geeft de fakkel door aan Henri de Romrée

Kurt Pierloot, verantwoordelijk voor de Mail en Retail activiteiten van bpost, heeft aangekondigd een nieuwe wending aan zijn carrière te willen geven. Hij heeft 15 jaar een belangrijke rol vervuld in het veranderingstraject dat het bedrijf de voorbije jaren aflegde.  Henri de Romrée, de huidige CFO van bpost, neemt de rol van Kurt Pierloot over.

Kurt Pierloot verklaart: "Samen met vele medewerkers heb ik de voorbije jaren mogen werken aan een ander en nieuw bpost. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf vandaag met een overtuigende strategie en onder leiding van een sterk managementteam opereert.  Voor mezelf vind ik na 15 jaar de tijd rijp om iets anders te gaan doen. Ik kijk bijzonder tevreden en fier op het werk dat ik samen met vele medewerkers heb verricht en het vertrouwen dat ik mocht voelen binnen het directiecomité."

Kurt Pierloot heeft een mooi professioneel traject bij bpost achter de rug. Hij was onder meer de architect van Georoute en optimaliseerde zo de postrondes. Onder zijn leiding onderging de operationele organisatie een grondige transformatie. Later nam hij de leiding over de pakjesactiviteiten in België en de logistieke diensten voor e-commerce wereldwijd. De indrukwekkende groei van het aantal binnenlandse pakjes en de uitbouw van bpost 's internationale aanwezigheid zijn onder andere aan hem te danken. Sinds vorig jaar staat Kurt Pierloot aan het hoofd van de Belgische Mail & Retail-activiteiten, de operationele- en verkoopnetwerken van bpost.

Koen Van Gerven, CEO "We gaan Kurt uiteraard missen. Mede dankzij hem is bpost vandaag klaar om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden en verder duurzaam te groeien. Ik wil Kurt dan ook uitdrukkelijk bedanken voor zijn mooi traject bij ons en wens hem alle succes toe in het vervolg van zijn carrière."

Henri de Romrée, neemt de rol van Kurt Pierloot over. Henri is reeds meer dan 10 jaar zeer nauw verbonden aan bpost, eerst als strategische consultant binnen McKinsey&Company waar hij mee geschreven heeft aan de transformatie van het bedrijf. In januari 2018 werd hij benoemd tot Chief Financial Officer van bpost en sindsdien maakt hij deel uit van het directiecomité.

Koen Van Gerven "ik heb er alle vertrouwen in dat we met de benoeming van Henri onze plannen succesvol verderzetten, dankzij een goede strategie voor onze operationele activiteiten en netwerken in België. Henri heeft niet alleen een belangrijke kennis over het bedrijf en de sector, hij heeft ook een groot hart voor bpost en voor de publieke dienstverlening."

Henri de Romrée "Na jarenlang samen te werken met Kurt ben ik mij bewust van deze belangrijke uitdaging. Ik kijk er dan ook naar uit om de collega's op het terrein te leren kennen en goed met hen samen te werken om onze plannen uit te werken en realiseren. De engagementen en prioriteiten die we de voorbije maanden samen met de sociale partners hebben bepaald deel ik dan ook volledig en gaan we succesvol verder zetten." 

De rol van CFO wordt ad interim overgenomen door Baudouin de Hepcée, de huidige corporate finance director. Baudouin heeft sinds de start van zijn carrière bij bpost in 2001, verschillende functies uitgeoefend binnen het finance departement, onder meer als operations controller en group controller.

 

Voor meer informatie:

Barbara Van Speybroeck (voor journalisten): + 32 (0)476 51 79 29

persdienst@bpost.be

 

Saskia Dheedene (voor investeerders): +32 (0)2 276 76 43

investor.relations@bpost.be

 

Stéphanie Voisin (investors only): +32 (0)478 48 58 71

investor.relations@bpost.be

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel