Zo'n 140 ton levensmiddelen en levensnoodzakelijke producten voor Oekraïne ingezameld in de postkantoren

Zo'n 140 ton levensmiddelen en levensnoodzakelijke producten voor Oekraïne ingezameld in de postkantoren

De humanitaire bpost-actie, die op 21 maart van start ging en in samenwerking met Ukrposhta werd gevoerd, liep af op 22 april. Duizenden pakketten met giften werden via het bpost-netwerk van postkantoren ingezameld. In totaal zullen zo’n 140 ton levensmiddelen en levensnoodzakelijke producten door 12 bpost-vrachtwagens tot aan de Oekraïense grens zijn gebracht. Op 27 april vertrokken er reeds drie humanitaire konvooien (zes vrachtwagens) met meer dan 65 ton aan boord. In de komende dagen zullen er nog zes volgen.

De oorlog in Oekraïne heeft verwoestende gevolgen. Veel Oekraïners zijn hun land ontvlucht. Anderen konden het grondgebied niet verlaten en leven in voortdurende angst en in verschrikkelijke omstandigheden. Om de achtergebleven Oekraïners te helpen is bpost ingegaan op de vraag van Ukrposhta, onze Oekraïense tegenhanger.  

De 657 postkantoren van België gingen al snel dienst doen als afgifteplaats voor de giften van de Belgische burgers. Meer dan 140 ton levensmiddelen (1.600 volle postcontainers), voeding voor huisdieren en hygiënische producten werden in heel België ingezameld. De gulle schenkers waren niet alleen particulieren, maar ook bedrijven (Tom & Co, Aveve...), die hun goed hart lieten zien.   

Story image
Dirk Tirez, CEO bpostgroup : "Mensen helpen en met elkaar verbinden, en een onberispelijke logistiek, zitten in het DNA van bpost. En daar zijn we ongelooflijk trots op. Ik zou al wie een bijdrage heeft geleverd willen bedanken, net als onze teams die deze humanitaire hulpactie mogelijk maakten. Ik wil ook een bijzonder woord van dank richten aan het personeel van de Postkantoren, de afhaalpunten, het sorteercentrum van Jemelle en de vrachtwagenchauffeurs!”   
Benoit Pleska, voorzitter van de raad van bestuur van Ukrposhta : "Ukrposhta kan niet dankbaarder zijn: De Belgen zijn gul geweest, hebben waardevolle hulp geboden en kwaliteitsproducten geschonken aan de Oekraïners die ze het meest nodig hebben. We willen ook bpost bedanken voor de hulp, de snelle uitvoering en het perfecte logistieke proces. Deze steun, in moeilijke tijden, is van grote waarde.”  

Onze solidariteit met #Oekraïne, in samenwerking met Ukrposhta, uit zich in:   

  • 140 ton ingezamelde levensmiddelen en levensnoodzakelijke producten 
  • 657 postkantoren die de levensmiddelen inzamelden 
  • 372 pallets verpakt in Jemelle
  • 24 chauffeurs die werden geselecteerd uit de 180 bpost-chauffeurs die zich als vrijwilliger hadden opgegeven om het traject uit te voeren
  • 12 vrachtwagens van bpost die tot aan de Oekraïense grens rijden, goed voor meer dan 20.000 kilometer
  • Duizenden Belgen, waar JULLIE deel van uitmaken, die een gift hebben gedaan of die de informatie hebben doorgegeven. Bedankt!

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel