bpost bezorgt de post op groene rondes in 4100 Seraing

bpost bezorgt de post op groene rondes in 4100 Seraing

Na jaren van activiteit in de staalindustrie, met de ermee gepaard gaande vervuiling en de crisis die erop volgde, is de stad Seraing sinds enkele jaren in volle stadsvernieuwing. bpost maakt de streek mee wat groener door emissievrij post en pakjes te bezorgen in 4100 Seraing. Meer dan 40.500 inwoners zijn bij deze duurzame leveringen betrokken.

De zone 4100 Seraing is een CO2-vrije uitreikingszone! Wat is dat eigenlijk? Het is geen geheim dat bpost in heel wat Belgische steden milieuvriendelijk begint te leveren. Onder meer met elektrische voertuigen en een dicht netwerk van ophaalpunten. Voortaan worden de kranten, pakjes en brieven van de 40.500 inwoners van Seraing bezorgd door gloednieuwe e-vans.  

De 31 postbodes die de postcode 4100 bedienen, verlaten het distributiecentrum aan de Esplanade de l'avenir met een duurzaam vervoermiddel. De vloot bestaat momenteel uit 45 elektrische bestelwagens, maar dit aantal zal nog stijgen in de loop der tijd en naarmate de vloot wordt vernieuwd.

Pierre Goosse, Mail Center Manager van Seraing, zegt : "bpost onderneemt geleidelijk maar concreet actie voor het milieu. De zone van Seraing is een win-winkeuze voor de inwoners én voor onze medewerkers! Onze postbodes doen hun ronde in nieuwe, stillere en milieuvriendelijkere elektrische wagens! Dit vergde enige aanpassing en nieuwe rijreflexen aangezien we overstappen op automatische voertuigen. We kunnen nu met trots zeggen dat we "(f)acteurs" van de verandering zijn! "

Enkele cijfers van de leveringen in 4100 Seraing  

  • Aantal elektrische voertuigen : ​ ​ ​  45 
  • Aantal rondes: ​ ​ ​ ​ ​ ​ 31 (25  reguliere rondes, 6 krantenrondes) 
  • Aantal postbodes: ​ ​ 31 voor postcode 4100 (78 in totaal voor het Mail Center) 

Een netwerk van 10 Afhaalpunten  

  • 1 Postkantoor 
  • 7 Postpunten en Pakjespunten   
  • 2 Pakjesautomaten 

Duurzaamheid, ja, maar zonder aan kwaliteit in te boeten! 

bpost wil zijn ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijk  snel en efficiënt leveren. Het bedrijf is altijd op zoek naar manieren om zijn logistieke processen duurzamer te maken. Daarbij zijn de Ecozones, of emissievrije leveringszones, een belangrijke manier om de pakjesbezorging milieuvriendelijker te maken. In Wallonië vervoegt Seraing de huidige lijst van emissievrije steden, maar  Brussel en Vlaanderen blijven niet achter. Vandaag krijgen onze noorderburen er met Oostende ook een nieuwe emissievrije stad bij. Op die manier zet bpost zijn strijd tegen de klimaatverandering voort door te focussen op duurzame initiatieven zoals groene leveringen in een groeiend aantal steden over het hele land. 

 

Story image

 

Laura Cerrada Crespo Porte-parole, bpostgroup

 


Le courrier et les colis des habitants d’Eupen et de Kettenis livrés en véhicules électriques
A Kettenis et Eupen, les facteurs de bpost distribuent les journaux, lettres et colis sans émission de C02. Depuis le mois de janvier 2023, près de 20.000 citoyens sont livrés de façon verte par bpost, à l’aide de 20 camionnettes électriques.
press.bpost.be
bpost livre courriers et colis sans émission dans la capitale européenne
Les facteurs distribuent le courrier et les colis des citoyens de la zone du code postal 1000 Bruxelles de manière neutre en CO2 : à pied ou à l’aide de 61 véhicules électriques et de 14 vélos avec remorques électriques.
press.bpost.be

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel