bpost postkantoren bedienen binnenkort ook klanten van BNP Paribas Fortis

bpost postkantoren bedienen binnenkort ook klanten van BNP Paribas Fortis

Vanaf 1 januari 2024 kunnen de klanten van BNP Paribas Fortis in de 657 postkantoren van ons land terecht.

Deze evolutie voor de postkantoren maakt deel uit van een nieuw commercieel partnerschap tussen bpost en BNP Paribas Fortis. Concreet betekent dit dat de postkantoren dan bijna 1,5 miljoen klanten zullen bedienen. Vandaag bedienen ze 600 000 klanten van bpost bank.

Voor de klanten van bpost bank en BNP Paribas Fortis verandert er niets voor 1 januari 2024. bpost bank zal in 2022 en 2023 een aantal diensten toevoegen aan het huidige aanbod, waaronder nieuwe verzekeringsproducten (niet-leven). Tot eind 2023 blijft de merknaam bpost bank bestaan. Daarna wordt het opgenomen in BNP Paribas Fortis.

Vanaf 2024 zullen de huidige 308 medewerkers van bpost bank de teams van BNP Paribas Fortis versterken. De bpost-medewerkers die vandaag instaan voor backoffice en helpdesk van de bank, blijven integraal deel uitmaken van bpost group.

De 900 000 klanten die er op 1 januari 2024 voor de financiële verrichtingen bijkomen, vormen een mooie opportuniteit voor de ontplooiing van het personeel in de postkantoren. Tegelijk benutten we nog meer ons netwerk van postkantoren om de klanten te bedienen dankzij een goede spreiding over het hele land.

Onze postkantoren zijn essentiële contactpunten voor de klanten. Ze worden er persoonlijk geïnformeerd, begeleid en opgevolgd en kunnen er in een veilige sfeer rekenen op diensten die aansluiten bij wat ze nodig hebben.

Voor de medewerkers in de postkantoren is dit ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van hun werk, hun expertise en hun competenties.

 

 

bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commercediensten te verlenen. Met respect voor mens en planeet creëren we duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

bpost bank

bpost bank werd in 1995 opgericht onder de naam "Bank van De Post". Het is een zelfstandige Belgische bank die berust op een uniek partnershipmodel. Ze is eigendom van BNP Paribas Fortis en wordt bestuurd door een onafhankelijk directiecomité. bpost bank biedt aan ruim 650.000 actieve klanten haar financiële diensten aan. In een almaar complexere en onvoorspelbare financiële wereld vindt zij dat haar producten en diensten eenvoudig, veilig en voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom wil bpost bank een almaar eenvoudigere en veiligere bank zijn voor iedereen. Deze waarden vertalen zich in de slogan van bpost bank: “Zoveel is duidelijk”.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis (www.bnpparibasfortis.com) biedt in België een totaalpakket van financiële diensten aan particulieren, zelfstandigen, beoefenaars van vrije beroepen, ondernemingen en publieke instellingen. Op het gebied van verzekeringen werkt BNP Paribas Fortis nauw samen, als verbonden agent, met AG Insurance, leader op de Belgische markt. De bank verstrekt internationaal ook maatoplossingen aan vermogende particulieren, grote ondernemingen en publieke en financiële organisaties. Daarbij maakt ze gebruik van de knowhow en het wereldwijde netwerk van BNP Paribas.

BNP Paribas

BNP Paribas (www.bnpparibas.com)is een vooraanstaande bank in Europa met een internationale uitstraling. Ze is aanwezig in 68 landen en heeft ruim 193.000 medewerkers, waarvan ongeveer 148.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie kernactiviteiten: Domestic Markets en International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en de financiële diensten ondergebracht zijn bij Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op bedrijfsklanten en institutionele klanten. De groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo’s, grote bedrijven en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten door hun financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten te bieden. De groep heeft vier thuismarkten in Europa (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de Europese nummer één in kredieten aan particulieren. BNP Paribas ontplooit zijn geïntegreerde model voor Retail Banking in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa, en heeft een omvangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. In Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas toonaangevend in Europa, sterk vertegenwoordigd in Noord- en Zuid-Amerika, en profiteert het van solide en snelgroeiende activiteiten in Azië-Pacific.

 

 

Perscontacten : 

Perscontact bpost:

Laura Cerrada Crespo  - 32 470 90 61 53 - laura.cerradacrespo@bpost.be

 

Perscontact BNP Paribas Fortis:

Hans Mariën - +32 (0)475 74 72 86 - hans.marien@bnpparibasfortis.com

 

Perscontact bpost banque:

Frédéric Jonnart - +32 (0)2 545 63 24 - press@bpostbanque.be

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel