bpost zet Belgen aan tot meer verbinding met een gratis kaartjes-actie en een postzegel rond het thema “verlangen naar verbinding”

bpost zet Belgen aan tot meer verbinding met een gratis kaartjes-actie en een postzegel rond het thema “verlangen naar verbinding”

Elk jaar brengt bpost een postzegel uit over een maatschappelijk en actueel onderwerp. Het thema dat bpost dit jaar wil aankaarten is het verlangen naar verbinding en de eenzaamheid die daaruit voortvloeit. De voorbije twee jaar, heeft de pandemie meer mensen dan ooit geïsoleerd en dat heeft er bij vele Belgen, jong en oud, stevig ingehakt. bpost zorgt voor verbinding door voor de derde keer in 2 jaar tijd gratis Mobile Postcards te schenken aan alle Belgen.

Een gebrek aan verbinding kan leiden tot eenzaamheid

Uit een onderzoek van Statbel dit jaar blijkt dat twee derde van de Belgen zich wel eens eenzaam voelt. Eenzaamheid is eigenlijk het verdriet dat wordt veroorzaakt door gebrek aan verbondenheid. Het is een onderwerp waar er nog te vaak taboe op rust. ​ bpost wil daarin zijn maatschappelijke rol spelen en het probleem onder de aandacht brengen met de uitgave van de postzegel “Verlangen naar verbinding”.

De prachtige en sprekende postzegel werd ontworpen door Sassafras De Bruyn, een Gentse illustratrice die ook bekend is van haar tekeningen in “Iedereen Beroemd”, op één. Tegelijkertijd zet bpost mensen aan om een kaartje of briefje te sturen naar iemand die een hart onder de riem kan gebruiken.

Story image

Gratis Mobile Postcards voor iedereen

bpost schenkt iedere inwoner van België twee gratis Mobile Postcards, te verzenden tussen 21 en 31 maart met de code Connect. Het is ondertussen de derde keer dat bpost een dergelijke actie opzet. Tijdens de twee vorige acties werden telkens honderdduizenden kaartjes verzonden. Door het opsturen van een postkaart met een persoonlijke foto en boodschap kunnen mensen zich weer verbinden met elkaar. De Mobile Postcard wordt in deze periode uiteraard verzonden met de nieuwe postzegel.

Hoe gaat het in zijn werk?

Download de gratis Mobile Postcard-app en met gebruik van de promotiecode CONNECT kan je 2 mensen een hart onder de riem steken, vragen hoe het met hen gaat of gewoon laten weten dat je hen graag ziet.

Het stappenplan voor het versturen van een kaartje ziet eruit als volgt:

  1. Download de Mobile Postcard-app gratis
  2. Maak of kies een foto.
  3. Zet er een berichtje bij en vul het adres van je bestemmeling in
  4. Voer de promotiecode CONNECT in
  5. En herhaal stap 2 tot 4 ook voor je tweede gratis kaartje
In alle omstandigheden kan men op bpost rekenen. In onze postkantoren zal er altijd een medewerker zijn om oplossingen te bieden aan klanten. Samen met de bpost-chauffeurs, en collega’s in de sorteercentra zorgen onze meer dan tienduizend postbodes er voor dat kranten, brieven of pakjes elke dag tijdig bezorgd worden aan mensen thuis of in bedrijven.", zegt Dirk Tirez, CEO van bpost group. "De band tussen mensen is essentieel. Wij zijn er trots op die band te kunnen versterken."
Ook het conflict in Oekraïne wakkert de gevoelens van isolement weer aan en stimuleert de wens om diegenen te steunen die zwaar getroffen en geïsoleerd zijn. Iedereen kan tot eind maart hulpgoederen afleveren in onze 657 postkantoren. Meer informatie over de lopende actie via deze link.

Het blaadje met tien postzegels voor nationale post, is te koop in onze eShop en in de grootste postkantoren vanaf 21 maart 2022 voor een prijs van € 11,60.

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel