Brieven en pakjes van de inwoners van Eupen en Kettenis worden bezorgd met elektrische voertuigen

Brieven en pakjes van de inwoners van Eupen en Kettenis worden bezorgd met elektrische voertuigen

In Kettenis en Eupen reiken de postbodes van bpost de kranten, brieven en pakjes uit zonder CO2-uitstoot. Sinds januari 2023 zet bpost er 20 elektrische bestelwagens in om die producten op een milieuvriendelijke manier aan de burgers te leveren.

Dankzij zijn groene wagenpark vermindert bpost drastisch zijn uitstoot van CO2 en fijn stof bij de uitreiking van post en pakjes, en verbetert het zo de luchtkwaliteit in Eupen en deelgemeente Kettenis.

Voortaan bezorgen de 20 postbodes van deze zone de post en pakjes zonder CO2-uitstoot aan de zowat 20.000 inwoners. Op die manier wil bpost een leidende rol spelen op het vlak van duurzame stadslogistiek. In België heeft het bedrijf de ambitie om tegen 2025 25 grote steden zonder CO2-uitstoot te bedienen.

Naast deze groene leveringswijzen is er ook nog een groter concept dat voor bpost zinvol is: de Ecozones. Momenteel dragen de steden Mechelen, Leuven, Namen, Bergen en Louvain-la-Neuve deze titel. Het zijn zones waarin elektrische voertuigen worden ingezet om zonder CO2-uitstoot post en pakjes te bezorgen. Deze zones hebben een dicht netwerk van afhaalpunten (postkantoren, postpunten, pakjespunten en pakjesautomaten).

Ulrich Rauw, Mail Center Manager van Amel: “We zijn trots dat de post en de pakjes van de inwoners van Eupen en Kettenis voortaan zonder CO2-uitstoot worden bezorgd. We zijn er zeker van dat de inwoners van die gemeenten dit milieuvriendelijke initiatief zullen toejuichen. Minder CO2 betekent een betere luchtkwaliteit voor iedereen!"

De leveringen in Eupen en Kettenis in enkele cijfers:

Aantal elektrische voertuigen: 20

Aantal rondes/postbodes: 19

1 Postkantoor - Schulstrasse, 2 – 4700 Eupen  

1 Post-/pakjes Punt - Bunter Shop, Schilsweg, 67 – 4700 Eupen 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel