Ecozone Hasselt bedient nog 24.000 extra Hasselaren

Ecozone Hasselt bedient nog 24.000 extra Hasselaren

De duurzame bedeling van post- en pakjes in Hasselt wordt uitgebreid van twee naar vijf Hasseltse deelgemeenten. Ook in Kermt / Spalbeek, Stevoort en Kuringen / Stokrooie worden de inwoners vanaf nu uitstootvrij beleverd.

Hasselt is sinds het begin van dit jaar de eerste Ecozone in Limburg. De postbodes verdelen brieven en pakjes op een duurzame manier dankzij elektrische voertuigen; wagens en fietsen met aanhangwagens. Het groene voertuigenpark is de afgelopen maanden verder uitgebreid zodat na Hasselt, Sint-Lambrechts-Herk en Wimmertingen nu eveneens Kermt / Spalbeek, Kuringen / Stokrooie en Stevoort deel uitmaken van de Ecozone. Dit betekent dat 24.000 Hasselaren extra profiteren van de voordelen van de uitstootvrije belevering van brieven en pakjes.

Ecozones worden als bijzonder positief ervaren door de inwoners en zorgen voor een verbetering van de levenskwaliteit. De luchtvervuiling vermindert drastisch dankzij de emissievrije wagens, maar er zijn nog andere voordelen zoals minder verkeers- en geluidshinder.

Stella Segers, Fleetbeheerder in Mailcenter Hasselt: “Recent hebben we nog een aantal nieuwe voertuigen in ontvangst kunnen nemen. Dankzij deze elektrische wagens doen meer postbodes hun ronde uitstootvrij. We verwachten nog een 30-tal voertuigen zodat alle uitreikingsrondes elektrisch zijn vanuit ons distributiekantoor. Dan rijden we ook uitstootvrij op de naburige gemeenten Alken, Diepenbeek, Hoeselt, Kortessem en Wellen.
“Als stad zijn we natuurlijk bijzonder blij met dit initiatief van bpost”, vertelt Hasselts schepen van mobiliteit Marc Schepers. “Hasselt wil een gidsstad zijn als het gaat om duurzame distributie, dit initiatief past dus perfect binnen onze beleidsdoelstellingen.” Schepers is bekend met de vele voordelen van duurzame bedelingen. “De E-Bikes zorgen voor minder wagens in onze binnenstad, waardoor die leefbaarder, veiliger en gezelliger wordt. Het inzetten van de 100% uitstootvrije wagens draagt bovendien bij tot een betere luchtkwaliteit en dus ook een betere gezondheid van onze inwoners.“ 

Daarnaast zorgt het ruim netwerk afhaalpunten voor een goed alternatief om zelf als klant pakjes in de buurt duurzaam op te halen, met de fiets of te voet. Net zoals in Hasselt, zal bpost tegen 2025 in 25 centrumsteden brieven en pakjes zonder CO2-uitstoot leveren aan de inwoners.

De evolutie van Ecozone Hasselt in enkele cijfers:

Van twee naar vijf deelgemeenten:

Kermt/Spalbeek (3510), Kuringen/Stokrooie (3511) en Stevoort (3512)
​naast Hasselt/Sint-Lambrechts-Herk (3500) en Wimmertingen (3501)

Groene bpost-vloot:

  • Van 39 naar 43 elektrische fietsen, waarvan steeds 6 met aanhangwagen
  • Van 48 naar 68 elektrische voertuigen

Uitgebreid netwerk van 28 Afhaalpunten voor pakjes:

  • 2 Postkantoren
  • 7 Postpunten
  • 8 Pakjespunten
  • 11 Pakjesautomaten
Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel