Lancering samenwerking tussen robots en mensen brengt radicale verandering teweeg in magazijnactiviteiten in het VK

Lancering samenwerking tussen robots en mensen brengt radicale verandering teweeg in magazijnactiviteiten in het VK

Active Ants is een sterk geautomatiseerd e-fulfilmentbedrijf dat de Britse e-commercesector tranformeert.

Active Ants, een fulfilmentspecialist voor wereldwijde webwinkels, heeft zijn allereerste e-fulfilmentcentrum in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd waar medewerkers en revolutionaire robots zij aan zij werken.   

Het e-fulfilmentbedrijf, dat in 2010 in Nederland werd opgericht, heeft zijn eerste e-fulfilmentcentrum geopend in Northampton, nadat het met succes meerdere met gerobotiseerde magazijnen heeft opgezet in heel Europa. 

Active Ants, dat beschikt over ultramoderne gerobotiseerde magazijnen in Nederland, Duitsland en België, heeft in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe vestiging geopend, met een unieke set-up in de e-commercesector.  

 

Khalil Ashong, Country Director UK: "We beschikken over een gestructureerd en efficiënt proces waar mensen en robots zij aan zij werken. Vanuit ons 252 000 m² grote magazijn kunnen we tot 10 miljoen pakjes per jaar verzenden. Op volle capaciteit zullen er meer dan 400 robots naast 250 mensen werken, wat de site tot de meest efficiënte en duurzame van het VK maakt!" 

In de set-up van Active Ants verlopen de opslag, orderpicking, verpakking en sortering volledig automatisch, waarbij medewerkers een efficiënt team vormen dat samenwerkt met robots voor orderpicking, verpakking en het verzendklaar maken van de orders. De retours en de ontvangst van goederen verlopen nog steeds handmatig. Deze robotisering leidt tot grotere efficiëntie, hogere kwaliteit, minder CO2-uitstoot en een aangenamere werkomgeving voor de medewerkers.  

Het revolutionaire bedrijf hecht veel belang aan duurzaamheid, en dankzij de innovatieve AutoStore-oplossing neemt de magazijnopslag zes keer minder ruimte in beslag dan bij een traditioneel magazijn. De geautomatiseerde verpakkingsmachines maken dozen op maat voor de producten. Hierdoor hoeft geen doosvulling gebruikt te worden, waardoor er minder ruimte nodig is tijdens het last mile-transport en waardoor er minder afval is. Bovendien heeft het magazijn in Brackmills Industrial Estate in Northampton een A+ rating en een BREEAM-certificering 'outstanding'. Met meer dan 1000 zonnepanelen op het dak kan het magazijn in zijn eigen elektriciteit voorzien. 

Met zijn unieke aanpak neemt Active Ants de logistieke processen voor zijn rekening van e-commercebedrijven die voornamelijk actief zijn in mode, gezondheid & verzorging, voeding en kleine elektronica. Daardoor kunnen ze zich volledig richten op groei, commerciële ontwikkeling, marketing, sociale media en klantencontacten. Op die manier bevinden ze zich in een veel betere positie om op te schalen. Daarnaast biedt het fulfilmentbedrijf webshops aan met een Europese focus en de mogelijkheid om producten dicht bij de eindgebruiker op te slaan. Het heeft immers meerdere magazijnen in Europa die allemaal met dezelfde geavanceerde software werken. Deze set-up vermindert de doorlooptijd.  

Ashong gaat verder: "Bij Active Ants zijn we er niet alleen in geslaagd om onze processen efficiënter te laten voorlopen, wat de kosten drukt voor onze klanten, maar ook om onze CO2-voetafdruk te verkleinen, wat de oplossing uniek maakt."  

 Active Ants Northampton in cijfers: 

  • Oppervlakte: 23.000 m² magazijn  
  • Capaciteit: 10 miljoen pakjes per jaar 
  • Volledige bezetting: 250 personen, in combinatie met 400 robots 
  • Energievoorziening: 1000 zonnepanelen 
  • Rechtstreekse link naar 4 Active Ants-sites, naast de nieuwe in Northampton: Roosendaal, Nieuwegein (NL), Willebroek (BE), Dorsten (D) 

 

Ga voor meer informatie naar activeants.co.uk of vraag een bezoek aan via sales@activeants.com om de Active Ants aan het werk te zien!  

 

Over Active Ants 

Active Ants maakt sinds 2018 deel uit van bpostgroup en werd in 2010 opgericht om e-fulfilment accurater en efficiënter te laten verlopen door middel van innovatie, automatisering en het gebruik van robots. Sinds zijn oprichting is Active Ants uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Nederland, met meer dan 250 klanten en meer dan vijf miljoen bestellingen per jaar. Na de uitbreiding naar België en Duitsland in de afgelopen jaren, is het Verenigd Koninkrijk de nieuwste toevoeging aan ons portfolio.  

https://www.activeants.co.uk/  

Sociale Media: 

LinkedIn Nederland ​ ​ ​ ​ ​ ​ Instagram 

LinkedIn België BV ​ ​ ​ ​ ​ Facebook 

LinkedIn Duitsland ​ ​ ​ ​ ​ Twitter 

LinkedIn VK ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ YouTube

Veerle Van Mierlo Spokesperson, bpostgroup

Active Ants opent in Engeland haar 5e fulfilment center
Active Ants, dochteronderneming van de bpost group, opent in september 2022 haar 5e fullfilment center. De nieuwste vestiging staat in het Engelse Northampton en is eigendom van M&G Real Estate, de vastgoedbeleggingstak van M&G plc.
press.bpost.be

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel