speos, een dochteronderneming van bpostgroup, neemt b2boost volledig over

speos, een dochteronderneming van bpostgroup, neemt b2boost volledig over

speos, een dochteronderneming van bpostgroup gespecialiseerd in documentbeheer, heeft b2boost overgenomen. b2boost is een Belgisch bedrijf dat expert is in de digitalisering van bedrijfsprocessen. De transactie werd ondertekend op 30 november 2023.

speos bezit vanaf nu 100% van de aandelen van b2boost (tegen 5% voordien). De b2boost-medewerkers blijven in dienst. Deze overname is het logische gevolg van het strategische partnerschap dat de twee bedrijven in december 2022 ondertekenden. ​

Stephan Raymakers, CEO van speos: "Deze overname past perfect in onze ontwikkelingsstrategie. We willen zo een gespecialiseerde partner worden voor het digitaliseren van de financiële en administratieve processen van B2B-klanten. Als onderdeel hiervan willen we ook onze klanten ondersteunen, die vanaf 1 januari 2026 verplicht worden om over te schakelen op elektronische B2B-facturering. b2boost heeft een platform ontwikkeld dat een complete oplossing biedt voor de wettelijke dematerialisatie van facturen en de automatisering van supply chain-uitwisselingen (EDI en andere protocollen). Vandaag biedt de complementariteit van de diensten van b2boost en speos een echte toegevoegde waarde aan onze klanten."
Gilles Collet, CEO van b2boost: "We zijn trots op de evolutie van b2boost. Door de integratie in speos zal het bedrijf sneller kunnen groeien en zijn status als innoverend bedrijf op het vlak van dematerialisatieoplossingen kunnen consolideren."

Over speos

speos is marktleider in België in het uitbesteden van bedrijfsdocumenten en verwerkt de uitgaande documentenstromen, van de productie tot de distributie, op alle mogelijke dragers, van papier tot elektronisch. Het bedrijf werd opgericht in 1985 en werd in 2001 onderdeel van de bpostgroup. Bij speos werken 225 mensen.

Over b2boost

Sinds 2007 is b2boost gespecialiseerd in de automatisering en digitalisering van uitwisselingen tussen bedrijven, met als doel de efficiëntie en cashflow van zijn klanten te verbeteren. b2boost heeft een platform ontwikkeld dat voldoet aan de hoogste normen op het gebied van robuustheid, wettelijke conformiteit in 60 landen, flexibiliteit en een hoog niveau van specialisatie voor de dematerialisatie van B2B-processen.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel