bpost besluit niet verder te gaan met een bod op PostNL en blijft andere groeiopportuniteiten onderzoeken

Op 30 november 2016 heeft bpost een finaal en verbeterd voorstel gedaan aan PostNL. In navolging van de afwijzing door PostNL vandaag, heeft bpost besloten af te zien van een combinatie tussen beide bedrijven.

Wij blijven geloven dat deze combinatie een overtuigende industriële logica zou hebben en de opportuniteit zou bieden om bpost's en PostNL's groeistrategie te versnellen, met een aanzienlijke waardecreatie voor alle belanghebbenden.

Bij het evalueren van groeiopportuniteiten door fusies en overnames, volgen wij zorgvuldig een aantal strikte criteria in ons beslissingsproces. Wij besluiten nu dat een combinatie van beide bedrijven niet kan worden bereikt onder voorwaarden die voldoen aan deze criteria.

bpost blijft vertrouwen op haar gerichte strategie en vermogen om haar groeiambities te behalen. We zullen andere opportuniteiten zorgvuldig blijven onderzoeken om onze sterke balans aan te wenden en onze groei verder te versnellen.

 

Deze mededeling wordt door bpost SA/NV ("bpost") gedaan op grond van artikel 4, lid 3 van het Besluit openbare biedingen Wft (Nederland).

Deze mededeling bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7(1) van Verordening 596/2014 van het Europees Parlement en van de Raad van 16 april 2014 betreffende marktmisbruik (Verordening Marktmisbruik) en wordt gedaan overeenkomstig artikel 17 van de Verordening Marktmisbruik en het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt (België).

Deze mededeling is niet bestemd voor publicatie of distributie, geheel of gedeeltelijk, in of naar, direct of indirect, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Japan.

Investeerders Voorwetenschap
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel