bpostgroup trekt financiële vooruitzichten voor het volledige jaar 2023 in, na voorlopige resultaten van compliance review van diensten verleend aan de Belgische Staat

bpostgroup trekt financiële vooruitzichten voor het volledige jaar 2023 in, na voorlopige resultaten van compliance review van diensten verleend aan de Belgische Staat

Persbericht
​​Brussel, 11:05 pm
​Voorwetenschap – Gereglementeerde informatie
bpostgroup.com

In navolging van de compliance review met betrekking tot (de aanbesteding voor) de concessie voor de distributie van kranten en tijdschriften in België1, is bpostgroup vrijwillig gestart met compliance reviews met betrekking tot andere aanbestedingen en overheidsopdrachten.

Uit de voorlopige resultaten van deze compliance reviews, die nog lopende zijn, is gebleken dat de marges van bpostgroup op bepaalde diensten die aan de Belgische staat zijn geleverd mogelijk niet aanvaardbaar zijn volgens de toepasselijke wetgeving. Dit zal naar verwachting resulteren in een materiële financiële impact voor bpostgroup.

Bijgevolg trekt bpostgroup haar financiële vooruitzichten voor het volledige jaar 2023 in.

In afwachting van verdere juridische en financiële analyse, wijzen voorlopige schattingen, in verband met de prestaties van deze diensten in 2023, op een aangepaste EBIT-impact op de financiële vooruitzichten voor het volledige jaar 2023 voor een orde van grootte van 25-50 miljoen euro.

In afwachting van een verdere juridische en financiële analyse, kan bpostgroup momenteel geen meer gedetailleerde informatie verstrekken, met name over de impact met betrekking tot inkomsten uit het verleden.

bpostgroup streeft ernaar om zo snel mogelijk meer gedetailleerde informatie te verstrekken.


1 Zie Resultaten vierde kwartaal en volledig jaar 2022 van 23 februari 2023 (https://press.bpost.be/bpostgroup--resultaten-voor-het-vierde-kwartaal-en-het-volledige-jaar-2022) en het persbericht van 9 december 2022 (https://press.bpost.be/compliance-review-ceo-bpostgroup-92zoka).

 

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel